Sugar high


JAG VILL HA GODIS!


Trött

Pluggandet idag har gått sådär, om man vill uttrycka sig positivt. Texterna har glidit undan, vägrat öppna sig. Jag vet inte alls hur jag ska besvara hemtentafrågorna och jag vill verkligen ta de här poängen. Till skillnad från engelska D är den här kursen rolig, genomtänkt, utmanande och aktuell. Synd bara att jag är så seg i huvudet efter slitet med forskningsplanen...

I morgon.
I morgon ska jag ta nya tag. Ett bad med dottern, lite Gregory House och mys med maken får bli bandage på de mentala stressfrakturerna. Och förhoppningsvis får jag sova också. Längtar efter drömlös djupsömn.

Fler som förstår

På tal om Harpan hälsar Monica:

"Harpan tar och harpan ger , det är vad jag lärt mig"


Erfarenhetens röst.


Déjà vu

Idag har jag givit ifrån mig 6x55 + 6x2 + 6x2 + 6x2 + 6x5 sidor upmärkta med vita klisterlappar, sorterade i 6 stora bruna kuvert och till sist instoppade i en lyxig dokumentmapp i plast. Min ansökan. Min bäbis. Jag har lämnat den hos främlingar och jag hoppas verkligen att de tar god hand om den.

Vagnen har börjat tuffa uppför första branten i bergochdalbanan. Here we go again, folks.

Bränna pengar

Igår åkte vi på loppisrunda med mamma och Nässlan. Vi besökte Returbutiken på Gimonäs, Tur&Retur i Vännäs och nyöppnade Vännäsby Returcentrum, och hittade en hel del fynd. Efteråt lagade vi lax med ädelostsås hemma hos mamma och drog sedan till ICA Maxi för månadshandling.

Jag älskar skördetiden! Morötter, kålrot, vitkål, gul lök, palsternacka och rödbetor för 2,90/kg! Underbart! Nu blir det rotmos och rotfruktsgratänger och borstj och grönsakssoppa för hela slanten. Addera mathavre, potatis, prisvärd nötfärs, grytbitar av högrev, ett par fiskblock och karrékotletter, och månadens middagar är kirrade. Sweet.

Nu önskar jag mig en frysbox. Kom igen, tomten!

Idha är nog den enda som förstår

Det har gått troll i den förbannade Harpan! Inte en vinst på hela kvällen.

Fy fan så lack jag blir. Kan den drabbas av virus?

Farlig stollighet

En lokal SD-ordförande lämnar partiet efter Jimmie Åkessons debattartikel i Aftonbladet. Han lockades av familjepolitiken, säger han till SvD, men han kan inte ställa sig bakom vad han kallar "rent förtal av muslimer". Partisekreterare Björn Söder verkar rätt blasé inför avhoppet: "Ställer de inte upp på vår syn passar de ändå inte in," meddelar han kallt.

Hör ni det, alla som sympatiserar med SD för att ni är trötta på det politiska etablissemanget, ni som missnöjesröstar, ni som dras till SD för deras tal om mer äldreomsorg och sänkt bensinskatt, ni som håller kärnfamiljen högst och drömmer om ett idylliskt 1950-tal som aldrig existerat! Om ni inte också tycker att den muslimska invandringen till Sverige är "vårt största utländska hot sedan andra världskriget" så är inte SD partiet för er. Och detta från ett gäng som inte vill bli beskrivna som ett enfråge-parti.

"Vi beskriver sanningen, den som andra politiker inte vill ta i" trumpetar Söder. Sverigedemokrater har en tendens att låta lika konspirationsparanoida som tokarna som är övertygade om att månlandningen [sic!] var en bluff. Skillnaden är att månlandningsskeptikerna inte försöker få makt över din vardag.


Jaha?

Nu har jag korrläst forskningsplanen för tusende gången, verkligen luskammat den efter onödiga missar. (Hittade inga.) Det är liksom det enda som finns att göra nu - innehållsmässigt kan jag inte förbättra något. Så, nu sitter jag och funderar på om jag ska lämna in hela ansökningsbunten redan i morgon, när jag ändå ska in till uni. Jag tror banne mig att jag gör det. Så kan jag släppa skrivarprocessen fullständigt.

Jag har bestämt mig för att aktivt försöka undvika att ladda den här ansökan med lika mycket känslor. Får jag inte tjänsten kommer jag såklart att bli ledsen (igen!), men för den skull tänker jag inte måla fan på väggen heller. Det innebär ju bara att jag sänker mig själv i flera veckor, och jag kommer ändå att bli ledsen om jag får ett nej. Inte heller tänker jag drömma alltför mycket om hur underbart det vore om jag verkligen skulle få ett ja. Det finns ingenting att vinna på det heller.

Min ambition är istället att försöka förhålla mig så neutral som möjligt. Om det var något jag lärde mig av förra omgången så är det slumpens stora inverkan på antagningsprocessen. Även om man skriver en sjukt bra ansökan, är behörig och duktig kan det komma en sökande som är så galet meriterad att man ändå inte har någon chans. Eller så råkar beredningsgruppen bestå av människor med annorlunda syn på själva ämnet än man själv har. Litt.vet. är - liksom de flesta discipliner - splittrad i många olika inriktningar, och som så ofta brukar det gå prestige och politik i sådant. Det kan jag inte påverka.

Jag har skrivit den bästa forskningsplanen jag just nu är förmögen att producera. Den är bättre än den förra, och jag känner mig väldigt stolt över min prestation. Får jag inte tjänsten så får jag den inte, men jag kan åtminstone vara säker på att jag gjort ett bra jobb. Och ja. Jag ska banne mig lämna in den i morgon.


Intill döden trött

Dottern vaknade före sex i morse. Skitglad, så klart.

- Mamma! Pappa! Jag har snor och jag är pigg!

Åh så många fula ord jag tänkte om mitt vackra barn medan jag ålade mig ur mitt varma, mjuka duntäcke.

Tack och lov är det onsdag idag. Dubbla avsnitt av ny Scrubs-säsong följt av Grey's Anatomy, just what the doctor ordered.

Där kom den!

Förutom under en väldigt jobbig period i mitt liv har jag alltid älskat julen. Dels beror det naturligtvis på min kristna tro. Jag älskar berättelsen om Kristi födelse och vad den innebär för relationen mellan människa och Gud, och sedan jag fick barn har adventstiden blivit än mer speciell. Jag var höggravid under julen 2006 och aldrig har decembers väntan känts så laddad som då. (Jag hoppas få uppleva det igen, kanske redan till nästa jul?) Men jag älskar julen ur ett mer sekulärt perspektiv också. Även dem som inte tror påverkas av stämningen, det blir en laddning i luften av glädjefull förväntan, och jag upplever att toleransen och mildheten ökar (åtminstone om man undviker julklappshysteriska shoppinggodzillas på stan).

Idag dök min jullängtan upp, som den alltid gör så här års när höstens klara, varma dagar är förbi och frosten ligger kvar i gräset nästan hela dagen. Nu börjar min längtan efter decembers gnistrande skönhet, efter adventsstjärnor och tända ljus, efter pepparkakor och förskolans luciatåg, efter julsånger och lukten av glögg. Åh, det är inte långt kvar till den bästa tiden på året! I år firar vi här uppe, med mamma och mina syskon. Stora lillasyster kommer hem ett par veckor från Japan, och jag längtar så efter henne.

Innan dess hoppas jag få se alla mina vänner här på adventsfika. Och ja, det är en inbjudan.

The village idiot is on the move

För en stund sedan gick jag ut och hämtade posten. I skuggan framför brevlådorna var marken fortfarande täckt av is sedan nattens minusgrader, och jag kände hur det slirade under fötterna. Plötsligt hör jag mig själv säga:

- Här var det halkigt! Hälsningar... en som vet.

Jag måste sluta prata för mig själv innan jag officiellt blir utsedd till Sävars byidiot.

Hyckleri och horeri

Ingen kan väl ha missat att Aftonbladet igår publicerade en debattartikel av Sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkesson. I artikeln går Åkesson till mycket hårt angrepp på muslimer, som han kallar "vårt största utländska hot sedan andra världskriget", och han lovar att göra allt i sin makt för att "vända trenden". Jag kan inte säga att jag är förvånad över innehållet i artikeln, mer överraskande är att SD väljer att vara så öppet rasistiska samtidigt som man försöker bli Sveriges tredje största parti. Det finns förvisso substantiella problem med den svenska invandringspolitiken och intergrationen funkar pinsamt dåligt många gånger. Men att angripa människor istället för systemfel, som Åkesson gör, tror och hoppas jag kommer att skrämma bort väljare som tidigare känt sig lockade av SD:s tal om invandringens baksidor som det huvudsakliga samhällsproblemet. Att Åkesson sedan inte visar sig ha ordentligt på fötterna för de flesta av sina argument bidrar inte till försöken att framstå som ett förtoendeingivande parti.

Jag applåderar Aftonbladets val att publicera artikeln, eftersom man gör det med den uttalade avsikten att "klä av" Sverigedemokraterna. I följdartikel efter följdartikel låter man relevanta experter motbevisa eller analysera Åkessons påståenden. Muslimska företrädare får utrymme att besvara attacken. Ledarna för riksdagspartierna får uttala sig både kring SD:s politik och kring det egna partiets ståndpunkt kring ett eventuellt parlamentariskt samarbete. Ingen kan missta sig på Aftonbladets inställning till SD:s åsikter och retorik.

Aftonbladet meddelade tidigare i höstas att man inte kommer att publicera reklam för Sverigedemokraterna under valkampanjen. Detta fick många att uppröras. Aftonbladet ägnade sig åt censur! Att man samtidigt meddelade att tidningen skulle publicera debattartiklar från SD, och självklart också ge dem relevant utrymme i nyhetsbevakningen spelade ingen roll. Det var tydligen ett slags dekomkratisk rättighet att få köpa annonsplats i privatägda tidningar. Jag måste ha missat den lagändringen.

Ingen av de andra tre stora tidningarna (DN, SvD eller Expressen) hakade på Aftonbladets reklambojkott. Deras policy är att bedöma annonserna från fall till fall, för att inte "tumma på demokratiska värden" (SvD) eller "utfärda åsiktsförbud" (Expressen). Gud vilket jävla skitsnack. Varken DN, SvD eller Expressen skulle publicera en valannons från Nationaldemokraterna oavsett hur den såg ut. Det skulle nämligen vara uppenbart vad annonsen vill sälja. Nå, nu vet ni vad Sveridemokraterna säljer. De grundar sin politik i en världsbild där muslimerna är ett hot av samma dignitet som andra världskrigets fasor.

SvD:s redaktionschef vill i sin blogg varken svara ja eller nej på frågan om hans tidning hade publicerat debattartikeln, men understryker att om man hade gjort det hade den inte fått stå oemotsagd. DN har meddelat rakt ut att man inte skulle ha publicerat Åkessons artikel. Inte ett ord om förändrad ståndpunkt när det gäller annonsplats. Det ska bli riktigt spännande att se om man tar in några av SD:s reklamannonser inför valet, nu när det inte finns någon som kan påstå att man inte vet vad SD står för, bakom allt jolmigt dravel om den gamla goda bullerby-tiden. Men det är klart. Sverigedemokraternas kampanjbudget på 19 miljoner väger rätt tungt, kan man anta.

Centrum mot rasism har självklart redan anmält Aftonbladet för hets mot folkgrupp. Inte heller det förvånar mig. Att uppmärksamma de stora problemen verkar vara deras grej.

Träningsvärk i hela huvudet

Idag har jag jobbat duktigt. Snaps for me, indeed. Inledningen är snärtig istället för sömnig och en ny idé tillagd. Stort tack till P som läst tusen gånger och hjälpt till med slipning. Ansökan är nu näst intill färdig.

Det gick riktigt trögt i början, språket ville inte lyda och tankarna saknade styrsel. Ett tag kändes det faktiskt kört. Men kaffe och uppmuntran fick igång mig till sist, trots skrivkramp och brist på självkänsla. Och när det väl flöt, när motståndet gav vika och allt var ett enda långt, intensivt, svindlande "nu", när pulsen slog i takt med tanken, då kände jag mig alldeles underbart levande lycklig.

Det var verkligen fantastiskt.

Jobba text

Idag är dagen då forskningsplanen går från väl godkänd till helt fullständigt jävla otroligt brilliant med mvg sprutande ur öronen. Den ska tuktas, tämjas, trimmas och toppas, den ska peppas och poppas till perfektion, den ska vässas och skärpas och slipas tills formuleringarna är så vassa att man skär sig i hjärnan när man läser den ta mig fan.

Bara så att ni vet.

And the world makes sense again

47% HeteroAccording to the norm one of my Spotify playlists is 47% HeteroAccording to others it's just good music. Try your own at www.stockholmpride.org/spotify

Bad hair day

Igår kväll hade min man samma frisyr som Cliff Barnes i Dallas. Det var inte en trevlig upplevelse för någon av oss.



Want me to drill you for oil?


När vi ändå är inne på det här med mat...

...så måste jag tipsa om familjens nya favorit: Mathavre!

Godare än fullkornsris, nyttigare än "vita" kolhydrater, producerat i Sverige, billigare än t.ex. quinoa, väldigt mättande, funkar ihop med det mesta, lätt och snabbt att laga. Åh! Det är skitbra helt enkelt.

"Men jag hatar havregrynsgröt!" kanske du tänker.
Tja, gröthataren Pjottifar tyckte att det var riktigt gott, så våga prova!




Gott och nyttigt, på riktigt!


Mera ryssröra

Julia efterfrågar recept på ryssröra, så här kommer min variant. Smakmässigt hamnade det rätt nära skol-originalet (som jag minns det), men det ser inte ut som skolans mellanbruna köttgröt. Detta anser jag vara något positivt.


Ryssröra till fyra

1,5 dl okokt ris

Olivolja
300 g köttfärs
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 buljongtärning
Svartpeppar
1 dl vatten (ca)
3 msk tomatpuré
2 tsk honung
ca 1 dm purjolök, gärna den gröna delen
1 liten röd paprika (eller paprikapulver efter smak)
Ev. mer vatten till spädning.


Koka riset separat.

Hetta upp oljan och börja steka köttfärsen. Lägg i finhackad gul lök och pressa ned vitlöken. Fräs till löken mjuknar och färsen fått fin färg.

Sänk värmen och tillsätt smulad buljongtärning, svartpeppar, vatten, tomatpuré och honung. Låt småputtra ett par minuter.

Tillsätt finhackad purjo och paprika. (Jag föredrar att använda färsk paprika, även om jag är säker på att originalryssen innehåller paprikapulver.) Om röran förlorat för mycket vätska kan man behöva tillsätta mer vatten.

Låt puttra 5-10 minuter, gärna under lock.

Blanda ned det kokta riset och låt det stå "på värme" ett par minuter till så att smakerna hinner gå in i varandra.

Servera med pitabröd, färska grönsaker och dressing. Mums!


Ryssröra!

Jag lagade ryssröra med pitabröd till middag idag. Åh så gott det var! Jag har inte ätit det sedan gymnasiet, och har alltså gått ryssrörelös i nästan tio år. Det kommer inte att gå tio år till nästa gång, det lovar jag. Både gott och lättlagat, och hyfsat billigt. Kan man tänka sig att baka egna pitabröd blir det ännu billigare.

Maken såg först lite skeptisk ut. Till min stora förvåning hade han aldrig hört talas om rätten. I Småland äter man tydligen andra saker i skolan (lungmos). Men när maten väl stod på bordet mumsade han med god aptit. Fattas bara annat. Ryssröra rules!

Skriftlig tourettes?

DN mfl rapprorterar idag om en 26-årig göteborgare av utländsk härkomst som anmält Posten till DO. Anledningen? Någon på Posten har två gånger skrivit "blatte" på hans postavi. Det är oklart om det rör sig om två gånger på samma avi eller om det hänt vid två skilda tillfällen, men DO håller i alla fall med göteborgaren om att han blivit diskriminerad. Posten får chansen att göra upp i godo med mannen, annars går saken till domstol.

Varför skriver man "blatte" på en postavi? Två gånger, dessutom. Det hela känns obegripligt, åtminstone om man vill förstå händelsen som ett utslag av mer typisk rasistisk diskriminering. "Pennan är mäktigare än svärdet" tänkte rasisten, tog jobb på Posten och avi-trakasserade slumpmässigt utvalda människor med invandrarbakgrund?

Jag vet inte...

Det kanske rör sig om en postanställd med skriftlig tourettes? Eller finns det möjligtvis en personlig konflikt i grunden? (Att inga liknande anmälningar verkar kommit in till DO kan ses som ett tecken på det.) Det hela låter bara alldeles för märkligt för att kunna förstås utan mer information.

Återkoppling!

Har fått mejl från mah dahlin' prof. Sammanfattning: "Rätta tre korrfel, lägg till en klargörande bisats och hotta upp inledningen. Bra gjort!"

Jag som var förberedd på stor omarbetning. Skönt, men ändå pyttelite antiklimax. There is no pleasing me...

En plötslig, och inte helt välkommen, insikt

När jag är trött kan jag få de konstigaste tankar i huvudet. Innan jag skulle somna igår funderade jag kring hur konstigt det känns när man liksom "växt ikapp" människor som förut var väldigt mycket äldre än man själv. Tanken som fick illustera detta märkliga var:

Sex mellan mig och Patrik Sjöberg skulle inte längre vara peddo-äckligt.




Hurra! Vi kan ligga med varandra utan att snuten knackar på!


Feber?

Usch, mår inte bra. Var pigg och alert under dagen, men är nu mongotrött igen. Känner mig konstig i kroppen, okoncentrerad och sur. Hemmets enda febertermometern är Tussens, alltså en klassisk stjärtis. Det kommer inte att ske.

Jag självdiagnosticerar istället.

Hmmm....

Jo, kanske feber. Men vi har ingen glass hemma. Alltså fullständigt värdelöst.

Sent ute

Låten är från 2005. Jag upptäckte den idag. Gud så bra!



Lyssna!


Stäm brallorna av dem!

Dagens debattartikel i DN är skriven av två jurister från Centrum för rättvisa (CFR). Lunds universitet stäms idag för könsdiskriminering av 31 kvinnor som inte kommit in på psykologprogrammet eftersom universitetet valt att ge manliga sökande automatisk förtur.

Heja tjejer! Stäm skiten ur dem! Det är sinnessjukt att ni ska ha pluggat och slitit så länge, för att sedan inte komma in eftersom det finns för många duktiga tjejer. I mer än nio fall av tio är det män som ges förtur till högskolestudier. Det handlar om tillträde till de mest populära utbildningsprogrammen: jurist, läkare, psykolog osv. För att fixa de betyg som krävs för att komma in måste man (om man inte är något slags geni) satsa stenhårt under gymnasiet, och kanske också prioritera bort annat som är roligare. Och så måste man ha lite tur med lottningen. Mest tur har dem som har snopp.

Fast det är ju inte tur. Lottningarna till de populära programmen är riggade på förhand, och det är vad hela saken handlar om.

Det pågår redan en liknande rättsprocess: Ett fyrtiotal kvinnor har stämt SLU för könsdiskriminering eftersom en man har 38 (trettioåtta!) gånger större chans att komma in på veterinärutbildningen än en kvinna med samma betyg. Kvinnorna vann i tingsrätten. Snart ska det upp inför hovrätten.

Fy fan för att söka och upptäcka att man i princip är chanslös, för att man är kvinna. För att det finns för många duktiga tjejer. Hur kan man se det som ett problem? Är inte problemet att vi har tiotusentals pojkar, killar och unga män som inte är duktiga? De saknar uppenbarligen kunskap, färdigheter och ambitioner. Är det inte detta som är det problem som måste lösas?

Stäm dem, tjejer. Stäm brallorna av dem. Stäm hela jävla systemet för falsk marknadsföring, för att ni lurades att tro att det var prestationen som betydde något och inte könet. För alla kvällar ni satt och kämpade med läxorna medan killarna var ute och lajjade. För att det fan inte är ett PROBLEM att vi har många duktiga tjejer i det här landet.

I haz good frennd

Sara muntrar upp.

Thnx hun.

Skärp dig!

Vad är det med mig!?

Försöker plugga.
Går inte.

Försöker skriva.
Går inte.

Försöker hemmafrua.
Går inte.

Jag vill bara sova sova sova.
Och lipa under täcket.

Fan vilken jävla SKITDAG.

Sakernas tillstånd

Vi är sjukt fattiga nu, det kan verkligen inte nog understrykas. Alltså inte fattiga så att vi svälter, men fattiga nog för att inte kunna klara en oväntad utgift typ akut tandläkarbehov. Tack och lov har vi allt vi behöver för tillfället, om än inte allt vi vill ha (läs: bil). Fast jag vill kunna spara också! Och jag vill slippa den där jävla huvudräkningen inne på ICA - "få se nu... om jag avrundar uppåt måste jag ju vara safe när jag ska betala... ägg 25 kronor plus morötter 10 ger 35 plus mjölk och jäst 15 kronor ger 50 kronor..."

Det är jobbigt.

Det finns många som skäms över att vara fattiga. Det vägrar jag banne mig göra! Jag söker alla jobb som det finns någon chans att jag kan få. Jag pluggar för att förbättra möjligheterna att få jobb framöver. Jag håller ständigt öronen öppna efter rykten om lediga jobb. Jag engagerar mig på frivilligbasis för att få mer erfarenhet. Jag gör det jag kan. Jag vägrar ge upp. Under tiden har vi inte råd med bil eller ny bäddmadrass, men jag skäms fan inte.

Det är som det är.

Jag sliter med forskningsplanen igen, har inte ro att vänta på mejl från A.Ö. Tids nog får jag återkoppling, det vet jag. Medan jag väntar kan jag lika gärna slipa och fila på egen hand. Det är en viktig text som kan - om jag jobbar hårt och har tur - ge mig ett jobb så jag kan gå och handla utan att titta på varenda prislapp. Dessutom kan den också bli startpunkten för min karriär.

Jobbet jag inte fick var inget karriärsjobb. Det var ett jobb man har i väntan på något bättre, något roligare, något bättre betalt, något som man faktiskt skulle vilja göra. Dessutom låg företaget så olägligt till att jag skulle ha varit tvungen att fara hemifrån innan man+barn ens hunnit vakna och inte kunnat komma hem förrän strax innan 18.00. Jag skulle alltså bara ha hunnit träffa mitt barn en dryg timme om dagen, fem dagar i veckan.

Men det är klart att jag hade tagit det ändå.

Jag skäms inte för att vi är fattiga just nu eller för att jag är arbetslös. Varför skulle jag skämmas? Jag ligger inte samhället till last. Jag har inte rätt till a-kassa eller ens socialbidrag. Det är min man som arbetar ihop till min middag, inte allmänheten. Klart att det känns surt att bli försörjd av sin man, klart att det ibland är jobbigt för oss båda två. Men skamligt? Nä. Det är bara så det är. Just nu.

Skit

Fick inte jobbet.
Den nyinköpta routern går inte att installera, vilket troligtvis är Telias fel.
Telia jobbar långsammare än gubbarna på långvården.
Väntar fortfarande på återkoppling från A.Ö.
Inga pengar.
Intill döden trött.

...

Det är svårt att gå och lägga sig när sängen är tom.

Note to self (and others)

Köp för guds skull inte Doves deo-stick "Invisible dry". Den luktar för jävla äckligt! Den luktar inte som deo överhuvudtaget, den luktar precis som kryddblandningen i blodpudding. Jag föredrar faktiskt svett. I alla fall under armarna. Alternativet är för bisarrt.




Dove deo-stick: Som blodpudding, fast utan blod!




Helgplaner

I eftermiddag åker maken iväg på konfirmandläger och lämnar mig och grisegrynet att reda oss själva bäst vi kan. Det brukar gå rätt bra. Inget har börjat brinna hittills, om vi säger så.

Eftersom jag har jobbat så mycket i veckan ser jag fram emot tid med dottern. Ikväll ska vi mysa massor, med högläsning och gemensam matlagning och bus och kanske lite glass efter maten. I morgon får vi sällskap av Idha och Polly. Hurra! Jag längtar ihjäl mig! Håller tummarna för bra väder så att vi kan vara ute lite också.

Söndag blir nog städdag som vanligt. Det måste ju göras ibland. Men toan lämnar jag till Simon, som en liten överraskning när han kommer hem igen.

Efterdyningar

Jaha ja.  Det är the circle of writing, jag vet. Att avsluta en text är som post-coital tillfredställelse för hjärnan, det är berusande samtidigt som det lugnar. Det är som knark, förälskelse, födelsedag och att vinna en fotbollsmatch samtidigt, ungefär. Att avsluta en text gör mig levande, vibrerande av tanke och lust.

I ungefär två timmar.

Sedan går det över i blaha.

Jag har skickat texten till professorn, och väntar nu på svar. I väntan på återkoppling går jag runt i ingenstans. Det är som det brukar, det är ju så mitt skrivande jag fungerar. Men blä för blaha.

Jag skulle inte kalla det hybris

Åh eufori! Denna naturens ljuva fylla.

Har nu skrivit färdigt det första utkastet till den nya planen, och mejlat min professor. Jag känner mig mycket glad och stolt över mig själv.

Arbete ger... trötthet

Alltså. Jag har jobbat så sjukt mycket idag. Först seminarium på universitetet - mycket intressant som vanligt. Sedan hem och jobb jobb jobb med nya forskningsplanen. Och vet ni? Den nya versionen är nästan färdig för kontroll- och synpunktsläsning av de gamla vanliga.

Och vet ni? Det blir jävligt bra.

En av världens bästa låtar, i världens bästa version

Bara lyssna.




Originalversionen av låten hittar du här.



Anatomi A, 15 hp

Scen: Jag ska precis klä på mig efter att ha duschat. Tea pekar på mittregionen av min kropp.

Tea: Mamma, vad har du där?
Jag: Det är min snippa.
Tea (ytterst road): Nähä! Det är ingen snippa!
Jag: Jaså? Vad är det då?
Tea: Det är en... En snippelur!

This I do for fun

Läser artiklar till morgondagens seminarium om kropp, kön och genus inom medicinen. Det är väldigt intressant och jag blir glad över att känna igen mycket av mina egna tankar. Jag tror till exempel inte på den strikta uppdelningen mellan kön och genus (kropp och tanke), vilket inte innebär att jag är biologist i den betydelsen att könsroller är "natuuurliga". Däremot tror jag att genus framför allt grundar sig i handling, att det handlar om verb snarare än om adjektiv. Med tanke på hur hjärnan fungerar, att upprepning skapar permanenta synapser som formar tankemönster - kan det inte vara så att vi faktiskt rent fysiskt skapar könsroller? Att vi ristar in genus i hjärnan på oss själva genom upprepningar av könsbundna handlingar?

Felprioritering

Igår storstädade vi hemma. Det behövdes verkligen. På grund av jobb och plugg och möten och anställningsintervjuer har ingen av oss haft tid att underhållsstäda under veckan, vilket resulterade i att hemmet befann sig i läget orange alert (kännetecken: knaster under fötterna, dammråttor i hörnen och ett tunt dammlager på alla ytor).

Så vi fejade. Dammsög, tvättade, dammtorkade, vädrade mattor, plockade, sorterade. Allt medan solen strålade utanför fönstren. Det blev verkligen rent. Men...

Idag pissar regnet ned, hopplöst grått och kallt. Varför varför varför rådfrågade vi inte SMHI innan vi planerade helgen?

Lycka

När man blir väckt av kindklappar från en mjuk barnhand och föräras en teckning av en bläckfisk, i orange och blått.

Underhållningsdjävulen bankar på

Åh, jag önskar verkligen att jag hade något roligt att skriva idag, men icket.

Morgonfrost och magont

Godmorgon, kära vänner och okända!

Igår var jag och maken på teater. Vi såg Klungans föreställning "Det är vi som är hemgiften", och jag skrattade så att jag inte kunde andas. Bitvis var det sanslöst roligt - absurd humor när den är som bäst. Idag har jag träningsvärk i de övre magmusklerna. Aj.

Snart ska jag hoppa på bussen mot universitetet. Jag har forskningsträff med mah dahlin' professor. Har jobbat på de senaste dagarna och jag ser verkligen fram emot att höra vad han tycker, han är skarp. Jag förstår egentligen inte varför han tycker att just jag är så bra, men jag är både glad och tacksam över hans engagemang. Det är ovärderligt. Jag hoppas verkligen att... Men. Vi får se.

Mamma gav oss en matberedare igår. Finge jag nu ett jobb vore lyckan sannerligen fullständig.

Jag behöver en sån här idag...


RSS 2.0