Farlig stollighet

En lokal SD-ordförande lämnar partiet efter Jimmie Åkessons debattartikel i Aftonbladet. Han lockades av familjepolitiken, säger han till SvD, men han kan inte ställa sig bakom vad han kallar "rent förtal av muslimer". Partisekreterare Björn Söder verkar rätt blasé inför avhoppet: "Ställer de inte upp på vår syn passar de ändå inte in," meddelar han kallt.

Hör ni det, alla som sympatiserar med SD för att ni är trötta på det politiska etablissemanget, ni som missnöjesröstar, ni som dras till SD för deras tal om mer äldreomsorg och sänkt bensinskatt, ni som håller kärnfamiljen högst och drömmer om ett idylliskt 1950-tal som aldrig existerat! Om ni inte också tycker att den muslimska invandringen till Sverige är "vårt största utländska hot sedan andra världskriget" så är inte SD partiet för er. Och detta från ett gäng som inte vill bli beskrivna som ett enfråge-parti.

"Vi beskriver sanningen, den som andra politiker inte vill ta i" trumpetar Söder. Sverigedemokrater har en tendens att låta lika konspirationsparanoida som tokarna som är övertygade om att månlandningen [sic!] var en bluff. Skillnaden är att månlandningsskeptikerna inte försöker få makt över din vardag.


Kommentarer
Postat av: Johan

Fantastiskt inlägg!

Kör i vind!

2009-10-22 @ 23:23:40
URL: http://www.hornstull.nu/wordpress
Postat av: Jorma

Mona Sahlins gode vän som nu skall få hög post inom Maud Olofssons Centerparti visar på hur rätt sverigedemokraterna har!



Här kommer Mahmoud Aldebes kravlista.



1.En moské i varje stad eller kommun.



2. Moskébyggen borde finansieras med räntefria lån som alternativ till villkorat bidrag från utlandet.



3. Kommunerna borde ta på sig ansvaret att gå i borg för räntefria lånen eller låna ut pengar räntefritt till moskébyggen för kommunens muslimska invånare.



4. Att integrera islam i svenska skolor.

Det innebär att man lyfter hemspråket och religionen i schemat som ett vanligt ämne, där muslimska barn får möjlighet till undervisning i homogena grupper i eget hemspråk och egen religion i de kommunala skolorna.



5. Imamer och hemspråkslärare borde få status som ordinarie lärare i ämnet hemspråk och religion.

Det innebär att man lyfter hemspråket och religionen i schemat som ett vanligt ämne, där muslimska barn får möjlighet till undervisning i homogena grupper i eget hemspråk och egen religion i de kommunala skolorna.



6. Imamer och hemspråkslärare borde få status som ordinarie lärare i ämnet hemspråk och religion.



7. Alla kommuner borde ordna en kväll i veckan som ska vara en kvinnokväll respektive männens kväll i gym och simhallen.



8. Att riksdagen stiftar en lag som ger svenska muslimer rätt att vara lediga under de islamiska högtiderna Eid al fitr och Eid al Adha är krav från alla muslimer. För nuvarande är det omöjligt att ta ledigt från arbeten för att fira högtiden tillsammans med familjen.



9. Muslimer kräver att regeringen ska undersöka möjligheten till en särlagstiftning är möjlig och hur detta i fall ska motiveras utifrån existerande lagstiftning i religionsfrihetslagen.

Muslimer kräver alltså en lagstiftad positiv särbehandling av i detta fall en religiös minoritet för att befrämja dess status och skydda den mot majoritetssamhället.



10. Två timmars ledighet för fredagsbön, mellan kl.12- kl.14 under vintertiden och mellan kl.13-kl.15´sommartiden. Fredagsbönen är en obligatorisk bön som måste utföras kollektivt i moskén.



11. Att bidraga till att muslimerna och judarna får dispens eller särlagstiftning för att utföra den islamiska och judiska slakten.



12. Muslimer kräver att församlingsförbundet i svenska kyrkan i samarbete med landets kommuner ska reservera begravningsplatser i alla kommuner som har muslimska invånare.



13. Att starta Imamutbildning vid svenska universiteten och högskolor är ett krav från landets muslimer och från svenska myndigheter.



Den som vill läsa hela brevet kan göra det här:http://www.sr.se/Diverse/AppData/Isidor/files/83/2113.pdf



Mahmoud Aldebes: "Muslimska minoriteten kritiserar den snäva definitionen av religion som ligger till grund för den svenska religionsfrihetslagstiftningen. Det behövs särlagstiftning när det gäller godkännande av muslimska minoriteten. Med ett sådant godkännande kan vi begära rättelse av svenska familjerätten för att anpassa den islam."

2009-10-23 @ 00:54:03
URL: http://www.antiism.wordpress.com
Postat av: Tamara

Jorma: När ska du och resten av SD-packet inse att "muslimer" inte är någon homogen grupp som lever, tänker och utövar sin religion på samma sätt? Vad en person tyckte inför valet 2006 [sic!] kan knappast ses som en graverande omständighet för en hel grupp. Ge upp låtsasargumentationen.

2009-10-25 @ 09:29:44
URL: http://textuelle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0