Mera ryssröra

Julia efterfrågar recept på ryssröra, så här kommer min variant. Smakmässigt hamnade det rätt nära skol-originalet (som jag minns det), men det ser inte ut som skolans mellanbruna köttgröt. Detta anser jag vara något positivt.


Ryssröra till fyra

1,5 dl okokt ris

Olivolja
300 g köttfärs
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 buljongtärning
Svartpeppar
1 dl vatten (ca)
3 msk tomatpuré
2 tsk honung
ca 1 dm purjolök, gärna den gröna delen
1 liten röd paprika (eller paprikapulver efter smak)
Ev. mer vatten till spädning.


Koka riset separat.

Hetta upp oljan och börja steka köttfärsen. Lägg i finhackad gul lök och pressa ned vitlöken. Fräs till löken mjuknar och färsen fått fin färg.

Sänk värmen och tillsätt smulad buljongtärning, svartpeppar, vatten, tomatpuré och honung. Låt småputtra ett par minuter.

Tillsätt finhackad purjo och paprika. (Jag föredrar att använda färsk paprika, även om jag är säker på att originalryssen innehåller paprikapulver.) Om röran förlorat för mycket vätska kan man behöva tillsätta mer vatten.

Låt puttra 5-10 minuter, gärna under lock.

Blanda ned det kokta riset och låt det stå "på värme" ett par minuter till så att smakerna hinner gå in i varandra.

Servera med pitabröd, färska grönsaker och dressing. Mums!


Kommentarer
Postat av: Johanna

Tack för receptet! Som jag har saknat ryssröra! Detta blir det till middag nån kväll i veckan :) PUSS!!

2009-10-18 @ 14:35:22
URL: http://liqu.blogg.se/
Postat av: Tamara

Ingen orsak. Du får gärna rapportera resultatet sen. Stor kram.

2009-10-18 @ 21:30:00
URL: http://textuelle.blogg.se/
Postat av: Julia

Tack!

Detta måste provas!

2009-10-21 @ 00:26:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0