Skriftlig tourettes?

DN mfl rapprorterar idag om en 26-årig göteborgare av utländsk härkomst som anmält Posten till DO. Anledningen? Någon på Posten har två gånger skrivit "blatte" på hans postavi. Det är oklart om det rör sig om två gånger på samma avi eller om det hänt vid två skilda tillfällen, men DO håller i alla fall med göteborgaren om att han blivit diskriminerad. Posten får chansen att göra upp i godo med mannen, annars går saken till domstol.

Varför skriver man "blatte" på en postavi? Två gånger, dessutom. Det hela känns obegripligt, åtminstone om man vill förstå händelsen som ett utslag av mer typisk rasistisk diskriminering. "Pennan är mäktigare än svärdet" tänkte rasisten, tog jobb på Posten och avi-trakasserade slumpmässigt utvalda människor med invandrarbakgrund?

Jag vet inte...

Det kanske rör sig om en postanställd med skriftlig tourettes? Eller finns det möjligtvis en personlig konflikt i grunden? (Att inga liknande anmälningar verkar kommit in till DO kan ses som ett tecken på det.) Det hela låter bara alldeles för märkligt för att kunna förstås utan mer information.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0