The village idiot is on the move

För en stund sedan gick jag ut och hämtade posten. I skuggan framför brevlådorna var marken fortfarande täckt av is sedan nattens minusgrader, och jag kände hur det slirade under fötterna. Plötsligt hör jag mig själv säga:

- Här var det halkigt! Hälsningar... en som vet.

Jag måste sluta prata för mig själv innan jag officiellt blir utsedd till Sävars byidiot.

Kommentarer
Postat av: Lilly

Du färgade väl också sönder ditt? Hur gjorde du?`Menade att du kunde söka på det och läsa vad det var för något.-.-

2009-10-20 @ 14:33:44
URL: http://sojealous.blogg.se/
Postat av: Tamara

Lilly: Enkelt. Jag slutade färga håret. Har inte färgat på snart fyra år och nu är håret friskt och fritt från kemikaliefrizz. Det var skitjobbigt i början med utväxten, och den stora skillnaden i kvalitet mellan det färgade och det ofärgade håret såg inte heller så snyggt ut. Men det var så sjukt värt det.



Ang. nätfrisörer. Jag gissar att du kan hitta tips på en massa (svindyra) produkter, men det kommer i bästa fall bara att mildra symptomen. Om man färgar håret hela tiden tar det stryk och eftersom hår är "dött" kan det inte läka. Det enda som verkligen hjälper är att sluta färga det, om man vill ha ett friskt hår alltså.

2009-10-20 @ 14:52:12
URL: http://textuelle.blogg.se/
Postat av: Lilly

Men hjälper det inte med hårdvårdande produkter som jag köpte idag och bara färga utväxten? För utväxten kan väl inte vara död när den nyss har växt ut? Ska börja färga en gång per halvår istället. Mitt hår ska ju vara svart men nu är hela brunt istället. Det är skitfult. >< Men kan tänka mig att det var värt det. :) Önskar jag hade kunnat klara av en sån grej.

2009-10-20 @ 17:05:24
URL: http://sojealous.blogg.se/
Postat av: Tamara

Hmm, förstår inte riktigt hur du menar. Jag antar att du tänkt färga utväxten oftare än en gång i halvåret? Hela håret brukar dessutom behöva omfärgning oftare än så, i alla fall om man vill vara ordentligt svarthårig. Annars blir det brunt eller gråaktigt. Det blir sammantaget väldigt många färgbehandlingar av håret, om man vill spara ut lite längder.



Och, jo, allt hår är "dött" även det som nyss växt ut. Det är bara hårsäcken som lever. Aldrig funderat på varför det inte gör ont att klippa sig?



Om jag var du skulle jag investera i några snygga peruker i BRA kvalitet, så kan du ändra hårfärg hur och när du vill utan att fucka upp ditt riktiga hår bortom räddning.

2009-10-20 @ 17:57:12
URL: http://textuelle.blogg.se/
Postat av: Lilly

Nej,jag menade att jag tänkte färga hårbotten men det är ju inte lönt för det kommer ju ändå se fucked up som du skriver.



Sa till Pär innan att jag var skitsugen på att köpa mig en svart peruk men då tyckte han att jag var skitlöjlig. xD Men ska leta lite imorgon. :) Finns nog någon peruk som jag kan köpa med tanke på att det snart är halloween. Skitsamma om det blir en "häxperuk",vad som helst är bättre än att mitt riktiga hår går av just nu. Jag får se det som en övning att inte färga håret. xD Men när jag var sexton så färgade jag håret varenda månad så det var väl egentligen då jag förstörde det som mest och det får jag sota för nu. Damn vad mycket idiotiska grejer jag gjorde när jag var 14-16 år som jag får känna på nu. >_< AJ!

2009-10-20 @ 21:12:40
URL: http://sojealous.blogg.se/
Postat av: Tamara

Alltså, en billig halloweenperuk lär se tusen gånger skabbigare ut än ditt riktiga hår, hur sönderfärgat det än är. Nä, satsa på kvalitet om du inte vill se ut som fan.

2009-10-20 @ 21:45:45
URL: http://textuelle.blogg.se/
Postat av: Lilly

Btw menade bara att det är det färgade som är förstört och därför skulle det gå att bara färga endast utväxten.

2009-10-20 @ 21:46:11
URL: http://sojealous.blogg.se/
Postat av: Tamara

Mmmm, fast grejen är ju att färgen bleks med tiden så att man måste färga om hela håret. Det räcker inte med att bara färga utväxten och aldrig resten. Färgat rött hår blir rosa eller orange, svart blir brunt eller grått...

2009-10-20 @ 21:48:36
URL: http://textuelle.blogg.se/
Postat av: Lilly

Ska försöka låta det växa ut i något år istället...Sedan färga det oranget. :) Alltså jag kommer likna Kate Moss men skitsamma. Bättre det än att se ut som ett kråkbo i huvudet eller tappa resten av håret liksom.

2009-10-20 @ 23:08:44
URL: http://sojealous.blogg.se/
Postat av: Sara K

Haha, alltså jag älskar den här konversationen! Det är stor he lönch int förklara för dem som int begrip-varning men du gör det på ett sådant pedagogiskt sätt! Way to go!

/isses syrra.

2009-10-21 @ 13:09:58
Postat av: Bek

"Hälsningar 'En som vet'"



HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

2009-10-21 @ 17:41:39
URL: http://bek.blogg.se/
Postat av: Tamara

Sara: Jag ser det som utvecklande för mitt föräldraskap. :-D

2009-10-21 @ 20:31:58
URL: http://textuelle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0