Älskade hare

Amalteas mest älskade sak är en stoppad hare i randig bomull, från Muji. Den har inget namn, men är absolut en hare - INTE en kanin. Detta är viktigt. Jag köpte haren till Tea medan hon låg i magen men det tog ett tag för henne att upptäcka att den är hennes själsfrände. I drygt ett år har den varit hennes ständiga följeslagare. Den hänger med överallt och får inte glömmas. Då blir det gråt och tandagnisslan.

De senaste veckorna har jag noterat att haren börjat lukta lite... funky. Inte så konstigt med tanke på det dagliga slitaget. Idag tog jag så tjuren vid hornen och gjorde i ordning ett skumbad till haren i handfatet, med varmt vatten, rosentvål och grönsåpa. Sedan fick den ligga och dra som en annan tepåse tills vattnet blev alldeles grått. Proceduren upprepades följt av grundlig ursköljning. Sedan fick den genomvåta stackaren torka på låg värme i ugnen i ett par timmar.

Nu är vår vän ren igen och luktar gott av såpa och rosor. Och tack och lov satt inte känslorna i lukten - barn och hare är lika lyckliga tillsammans som innan badet.

Kommentarer
Postat av: Lilly

Vad underbart. :)

2009-11-19 @ 23:23:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0